(+381) 63 831-68-54 info@karlovackivinogradi.org
O tome kako Vinčanska kultura može danas da nam bude inspiracija, o tome zašto na prostoru Karlovačkih vinograda ljudi žive u kontinuitetu bezmalo sedam hiljada godina, govorili smo na panel dikusiji – Karlovački vinogradi kao značajan i vredan arheološki lokalitet – od Vinčanske kulture do danas, koju smo priredili na Srednjem Mateju 2.septembra 2023.godine.
Hvala našim panelistima na dragocenoj diskusiji, dobrom duhu i vedrim preporukama. Na panelu su učestvovali Divna Gačić, arheloškinja-muzejska savetnica iz Muzeja grada Novog Sada, Vladimir Pihler, urbanista iz Zavoda za urbanizam Vojvodine i Dr Ivana Mišković, profesorka turizmologije i vlasnica Seosko-turističkog domaćinstva Krivac.
Razgovarali smo i o tome kako zaštiti i negovati kulturno-istorijsku baštinu i arheološka nalazišta u Karlovačkim vinogradima. Takođe i o tome kako unaprediti turističku ponudu u opštini Sremski Karlovci, jer na potesu Karlovačkih vinograda postoje brojni sadržaji koje je vredno sačuvati i posetiti.
Hvala svima vama koji ste upriličili ovaj događaj, a vas koji niste bili u mogućnosti da se pridružite, pozivamo da posetite Karlovačke vinograde. Možete to da učinite i za svoj groš, ali takođe i da nam se pridružite sledeći put.

A vas koji ste propustili „neolitsku zakusku“ pozivamo na sledeća druženja i nova iznenađenja…
*
Panel diskusija je deo projekta Udruženja Karlovački vinogradi “Quo vadis komšija“, u kojem se bavimo javnim zagovaranjem za razvoj i unapređenje kapaciteta lokalne zajednice kao ključnog strateškog opredeljenja opštine.
Projekat „Quo vadis komšija?“ se realizuje u okviru programa podrške javnom zagovaranju „Istraži – Osnaži“ koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovodi Trag fondacija.